Otkrijte mjesta s najboljim koktelima u Londonu

Ako se ovo ljeto nalazite u Londonu, svakako posjetite mjesta koja nude nove i uzbudljive koktele za savršeno osvježenje
01.08.2022.
IMAGE SOURCE: Booking Office 1869/ Claridge's/ Dorchester/ Harry's bar
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Izmjerenih 40 stupnjeva celzijusa u Londonu nije šala. Ovaj kišni grad svakako nije navikao na ovako visoke temperature pa ako se nađete ovo ljeto u Londonu, zaboravite na traper jaknice i spakirajte najlaganiju odjeću koju imate. Sjećam se svog putovanja u London prije tri godine u kolovozu kada sam se šetala ulicama na ugodnih 20 stupnjeva u dugim hlačama, majici na kratke rukave i vjetrovki. Ove je godine situacija malo drugačija pa ako je London vaša ljetna destinacija, onda biste svakako trebali imati na rasporedu neko mjesto za osvježenje nakon cjelodnevnog razgledavanja grada. Piće ljeta je definitivno koktel, a mi smo za vas napravili listu najboljih koktela u gradu koji će odlično poslužiti kao osvježenje i početak dobre zabave.

Booking Office 1869

Booking Office 1869 je restoran gdje stari europski šarm susreće s duhovitošću Londona. On je ovo ljeto pripremio osvježavajući ljetni koktel isnpiriran okusima Coca-Cole. Kola 75 ime je spomenutog koktela i predstavlja reinvenciju klasičnog French 75 koji kombinira šampanjac s džinom prožetim limetom, šampanjcem cordial, Palette (bezalkoholno piće od đumbira i klinčića) i pjenušavi cola bitter, a završava s malo pjene od falernuma.Koktel Kola 75 je odrasla verzija tradicionalnih gaziranih pića u kojem možete uživati u šarmantnom interijeru Booking Officea 1869.

The Painter’s Room

Art deco dekadencija prožeta je u koktel baru The Painter’s Room koji je dio hotela Claridge’s. Gosti mogu sjediti na plišanim pastelnim stolicama u intimnom prostoru koji je ukrašen krem bojama i bojama breskve. Koktel bar nudi lepezu različitih pića koji su inspirirani europskom kulturom, dizajnom i umjetnosti. Ovo ljeto isprobajte lagani koktel The Clavé čiji okus daje pravo osvježenje. Votka od dinje miješa se s francuskim alkoholnim pićima Amontillado i Marc de Bourgogne i poslužuje se s jednim, ručno rezanim komadom leda. Zavalite se i uživajte u koktelu i art deco elementima bara.

The Dorchester

Londonski grande dame hotel, The Dorchester, lansirao je ponudu koktela koja je jednako dekadentna kao i prepoznatljiv interijer hotela. S dugačkog popisa profinjenih koktela ispobajte The Blossom, cvjetni napitak od Courvoisier VSOP-a, St.German likera od bazge, Lillet Blanca, meda od bergamota, limuna i absinta u spreju. Opisan kao „joie de vivre“ u čaši, iznimno je ukusan, a savršeno će se sljubiti s mediteranskom kuhinjom restorana na krovu hotela Dorchester.

Harry’s Bar

Ljeto nije ljeto bez Bellini koktela, a najbolji ćete isprobati u Harry’s Baru. Originalni Bellini kreirao je u Veneciji 1948. godine Giuseppe Cipriani kao mješavinu šampanjca, nektara bijele breskve i mrvice pirea od maline. Ružičasta nijansa koktela podsjetila je Ciprianija na boju svečane rimske toge na slici Giovanija Bellinija pa otuda i naziv piću. Kalsično piće u Harry’s Baru miješa bijele breskve, limunov sok i prosecco ua ultra osvježavajući ljetni nektar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: