Isprobajte ukusan Baba ganoush po receptu restorana Beštija

Ako ste željni nekog afričkog okusa, onda svakako isprobajte izvrsno Baba ganoush predjelo čiji nam recept donosi restoran i bistro Beštija
30.10.2022.
IMAGE SOURCE: Beštija/ Pinterest

Prije nego što krenemo s blagdanskim jelima, još uvijek ćemo uživati u jesenskim plodovima i namirnicama s kojima doista možemo napraviti mala kuharska čuda. Ako ovaj vikend želite isprobati nešto drugačije i orijentalnije, onda je za vas imamo pravi recept. Uz svakodnevne namirnice koje nabavljate na lokalnoj tržnici, iskoristite priliku da kupite i jedan patlidžan koji će biti glavna zvijezda ukusnog predjela pod nazivom Baba ganoush. Riječ je o libanonskom jelu koje se sastoji od sitno nasjeckanog pečenog patlidžana, maslinovog ulja, limunovog soka i raznih začina. Zagrebački restoran i bistro Beštija podijelio je s nama svoj recept za Baba ganoush od kojeg nam već rastu zazubice! Mi ćemo ga odmah isprobati, a u nastavku teksta ostavljamo i vama recept kako biste svoju obitelj ugodno iznenadili sa savršenim predjelom.

Baba ganoush 

Sastojci za ganoush:

1 kg patlidžana

1 žlica tahinija

Sok od pola limuna

0,5 dcl maslinovog ulja

1 češanj češnjaka

Sol, papar

Sastojci za nadjev od paprike:

300g paprika roga

1 češanj češnjaka

0,3 dcl maslinovog ulja

Sol,papar

  1. Patlidžane prerežemo po pola po dužini, nasolimo i nauljimo. Pečemo ih u pećnici ili na roštilju dok ne omekšaju. Nakon pečenja, ogulimo kožu i dodamo ostale sastojke u blender. Ne sameljemo skroz do kraja, nego ostavimo da se osjete mali komadići.
  2. Ispečemo paprike u pećnici ili na roštilju dok ne pocrne, ogulimo kožu i sitno ih nasjeckamo nožem. Dodamo sitno sjeckani češnjak, maslinovo ulje i začine po želji. Stavimo nadjev na vrh ganousha.
  3. Serviramo s nasjeckanim pecan orasima i posujemo baharatom (sjevernoafrički mix začina).

Ako ste propustili prošli recept za ražu s hrskavom palentom, možete ga pogledati ovdje.

SAZNAJ VIŠE: